Contabilitate WEB - simplu si elegant - www.contaflux.ro

Introducere

ContaFlux.ro isi propune sa prezinte alternativa la aplicatiile de contabilitate care se afla deja pe piata, de data aceasta folosind tehnologia WEB .

Ceea ce diferenteaza Contaflux de alte aplicatii online este tocmai faptul ca aceasta este o contabilitate intreaga.

Aplicatia se poate instala pe calculatorul personal de acasa(localhost), dar poate fi instalata si pe un server online.
Aplicatia este multifirma si nu depinde de sistemul de operare(Windows, Linux,etc.).

Aplicatia poate fi configurata in functie fiecare utilizator(module, meniuri, gestiuni, casa, banca, etc.)

Ma puteti contacta la adresa de mail contafluxit@gmail.com sau pe forumul aplicatiei http://www.contaflux.ro/forum/.

Pentru noutati vizavi de dezvoltare, versiuni noi, imbunatatiri ale aplicatiei vizitati sectiunea http://www.contaflux.ro/forum/viewforum.php?f=8.

Intrucat multi dintre utilizatori sunt obisnuiti cu sistemul de operare WINDOWS si implicit cu fisiere care au extensia .exe, vreau sa precizez ca instalarea acestei aplicatii(care nu este un fisier .exe) este diferita fata de ceea ce se astepata majoritatea dintre ei. Asadar pentru instalare urmati pasii descrisi mai jos.

1. Pentru instalare aplicatiei pe calculatorul personal trebuie sa aveti instalat pe calculator un Server WEB (Apache) - Server baza de date(mysql) - PHP - limbaj de programare.
Puteti descarca fisierul http://prdownloads.sourceforge.net/appserv/appserv-win32-2.5.9.exe?download. Acest fisier instaleaza automat si repede Apache, PHP, MySQL.
Un tutorial pentru instalarea AppServ gasiti la http://www.appservnetwork.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=8
Pentru instalarea aplicatiei pe un server online nu este necesar sa urmati pasul descris la numarul 1. Treceti la pasul numarul 2.
2. Odata ce ati instalat AppServ pe calculatorul pesonal va trebui sa descarcati arhiva aplicatiei de pe site www.contaflux.ro, s-o dezarhivati si sa copiati folderul contaflux dezarhivat in directorul www al serverului dvs.
3. Apoi va trebui sa editati fisierul configdb.php din folderul include cu datele corespunzatoare.

<?php
define ("DB_HOST", "localhost"); // se seteaza DB_HOST care ar trebui in majoritatea cazurilor sa fie localhost
define ("DB_USER", "root"); // se seteaza DB_USER care ar trebui in majoritatea cazurilor sa fie root
define ("DB_PASS","parola"); // se seteaza parola 
$conn = mysql_connect(DB_HOST, DB_USER, DB_PASS) or die("Conexiunea nu a putut fi realizata.");
 
define ("DB_NUME","gestiune"); // se seteaza numele bazei de date 1.
define ("DB_FREE","gestfree"); // se seteaza numele bazei de date 2.
 
session_start();
set_time_limit(0);
ini_set('memory_limit', '100M');
?>

Daca sunteti pe un server online va trebui sa fiti atenti la faptul ca numele bazelor de date va trebuie sa fie de forma:

<?php
define ("DB_NUME","numeuser_gestiune"); // se seteaza numele bazei de date 1.
define ("DB_FREE","numeuser_gestfree"); // se seteaza numele bazei de date 2.
?>

Aplicatia foloseste 2 baze de date: prima baza de date este cea care contine datele propriu zise ale firmei : de ex. gestiune (sau orice al nume ales de dvs., ca o sugestie folositi codul fiscal pentru acesta baza de date) si a doua baza de date va fi una comuna care va contine date comune folosite de toate firmele. De preferat lasati numele acestei baze de date sa fie cel implicit oferit de aplicatie gestfree

4. Dupa introducerea corecta a datelor de la punctul 3, aplicatia isi va instala cele 2 baze de date automat. Daca nu au fost probleme si instalarea a decurs corect puteti trece la folosirea efectiva a aplicatiei.
Tastati in browser adresa http://localhost/contaflux/ daca ati instalat aplicatia pe calculatorul personal sau adresa sit-ului dvs. daca ati instalat aplicatia pe un server online.


QR Code
QR Code start (generated for current page)